Speidermerke

Askim Speidergruppe

Eventyrlig speiding siden 1917

 
Lyst å prøve på speideren? PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Michael Zetterlund   
tirsdag 19. august 2014 13:16

I Askim Speidergruppe finnes det alltid plass for nye speidere. Vi ønsker de som har lyst til å prøve speiding hjertelig velkommen til både småspeideren og troppen! For å være sikker på at "speiding" er tingen for deg, så er de første 3 møtene s.k. prøve-på møter. Da kan du komme og være med på opplegget, men du trenger ikke å melde deg inn i speideren. Selvfølgelig er prøve-på møter helt gratis!

Du vil bli spurt om å fylle ut et registreringsskjema, og når du møter opp på 4. møtet så blir dette brukt for å melde deg inn i Norges Speiderforbund. Finner du ut at dette ikke var noe for deg så setter vi stor pris på om du kan sende en e-post til Ingunn eller Øystein og fortelle at du slutter.

Registreringsskjemaet blir utlevert på møte, men kan også lastes ned her og fylles ut hjemme: docMedlemsregistrering_Askim_Speidergruppe.doc65.5 KB

3. til 5. klasse

Småspeider er man fra 3. til 4. klasse. Når du starter i 5. klasse kalles du for «aspirant» og lærer mer om det du må kunne for å bli tropps-speider. Aspiranter møter på sammen med småspeiderne frem til jul + 3-4 søndagsturer, og på torsdager med troppen etter nyttår.

Småspeideren i Askim har møter på onsdager klokken 18:30-20:00. De første 3 møtene (3., 10. og 17. september) er «prøve på» møter der alle kan komme og prøve på speiding uten å måtte være medlemmer. Vi ser gjerne at en forelder/foresatt er med nye småspeidere på det første møtet.

Ta gjerne kontakt hvis du er interessert å bli småspeider på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen eller ring Ingunn på 922 99 153

6. til 10. klasse

Troppen går man i fra 6. til 10. klasse. Her lærer man å klare seg selv i naturen, hjelpe og lede andre og etterhvert kan du til og med dra på spennende overnattingsturer uten voksne tilstede.

Troppen har møter på torsdager klokken 18:30 – 20:30. Her er det «prøve på» møter 4., 11. og 18. september.

Send gjerne en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen eller ring Øystein på 915 50 554 hvis du har spørsmål.

Vi har et "info hefte" som forteller litt mer om hvordan det er å være speider eller aspirant i troppen. Det er ennå ikke oppdatert for 2014, men kan sikkert være nyttig uansett. pdfVelkommen_speider_-_troppen-_hefte.pdf487.49 KB

Kan du tenke deg å bli speiderleder?

Vi i Askim Speidergruppe, er som alle andre frivillige organisasjoner, helt avhengige av flere voksne som kan stille som ledere og hjelpeledere. Alle som er over 16 kan bli speiderledere. Spesielle forkunnskaper og speidererfaring er ikke påkrevd. Nye ledere får hjelp til å komme i gang og vil få tilbud om kurs og opplæring. Selvfølgelig så følger en gratis speiderskjorte med jobben! Dessuten vil man også få gode venner og utvikle sine personlige egenskaper i forhold til friluftsliv og som rollefigur for barn. Ta en prat med oss ledere på et møte - bli med en eller to ganger og se om dette er noe for deg!

Du kan lese litt mer om det å være leder her

 

LAST_UPDATED2
 

Askim Speidergruppe anbefaler Siteground som webhotell med Joomla som CMS