Speidermerke

Askim Speidergruppe

Eventyrlig speiding siden 1917

 
Nord2017
NORD2017 - Info 3.1 PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Øystein Bøhler   
onsdag 31. mai 2017 11:46

Nord2017 logo 400x230pxOppdatert 22.06.17: Info om hvor mye man kan med på fly hjem (og dermed på toget til) har blitt oppdatert. 

De som skal på haik (alle speidere) må ha med ryggsekk som er stor nok til turutstyr inkl. fellesutstyr.
Det kan være lurt å ha med en liten bag eller lign. som man kan brukes til klær ol. man ikke bruke bruker på haik, mens man er på haik.

Pakking og bagasje på fly
Hver person vil kunne ha med seg 1 kolli à 20 kg innsjekket bagasje på flyet og 8 kg håndbagasje. Håndbagasjen må være innenfor målene 55 × 20 × 40 cm. I tillegg kan man ta med en håndveske, en liten bæreveske til PC e.l.

OBS! Vi har ikke mulighet til å sende med bag / personlig utstyr i kontainer hjem, da kontainer ble mer enn full på veien opp. Så ikke pakk mer enn 20 + 8 kilo.

-----------

Her er (foreløpig) siste info om Nord2017. Det er en del å lese, men det er viktig at alle som skal være med eller har en speider som skal være med leser alt.

Det er info om:

 • Reise
  • Vi trenger foreldre til å hjelpe til med henting. Send mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen alledere i dag med oversikt over hvor mange speidere (med bagasje) du har plass til i bilen.
 • Penger
 • Lover og regler
 • Besøk
 • Helsekort
 • Utstyr / pakkeliste
  • Husk! Matpakke for frokost og lunsj torsdag 29. juni
 • Forhåndsoppgave


Last ned Info3.1 her: pdfInfo_3.1_-_Nord_2017.pdf801.99 KB

Sist oppdatert ( torsdag 22. juni 2017 08:34 )
 
Nord 2017 PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Øystein Bøhler   
tirsdag 08. november 2016 07:12

1dc4af33-93ab-415e-a501-9d127272381aHvert 4. år arrangerer Norges Speiderforbund landsleir. Denne gangen skal leiren være Bodø. Navnet på leiren er Nord 2017 og mottoet er «helt vilt». I år er det klart for tidenes lengste landsleir med 14 dager på én uke! Nord er en landsleir for Norges speiderforbund og våre mange speidervenner, fra 1.–8. juli 2017 i Bodø.

Bodø ligger nord for polarsirkelen, der hvor sola ikke går ned om sommeren. Det blir en intens døgnåpen leir med lys døgnet rundt, korte avstander, leirbålskos og heftige opplevelser!

 

HVEM, HVOR, NÅR, TRANSPORT OG PRIS

Hvem: Fra Askim kan alle speidere i troppen (+ rover og ledere) født 2006 eller tidligere være med.

Hvor: Leiren arrangeres rett på utsiden av Bodø sentrum.

Når: Avreise fra Askim ettermiddag / kveld torsdag 29. juni eller fredag 30. juni etter hva vi får av transport. Hjemreise er fra Bodø lørdag 8. juli og vi kommer hjem lørdag eller søndag etter som hvilken transporttype. Selve leiren er 1.- 8. juli

Transport: Det er mye jobb å flytte 8000 speidere til Bodø. Arrangøren for leiren jobber med NSB, Widerøe og busselskaper for å skaffe nok plasser. Man regner med at priser blir ca. som følger (en vei)
Tog: 600 kr for de under 16 og 1200 for de over
Fly: Ca 1500 kr
Buss: 1000 kr
Vi får vite medio februar hva slags transport vi får. Vi ønsker oss tog opp og fly ned – men det er det nok mange andre som gjør også. Askim speidergruppe reiser felles opp med samme transport.

Pris: Leiren koster 2600 kr pr person (Husstandsmoderasjon på 50% fra deltager nr 3). Totalpris blir styrt av hvilken transporttype vi får. Vi ser at det vil koste mellom 3800 og 4700 kr – og at det er en del penger. Hvis noen har gode ideer til hvordan vi kan få inn penger så ta kontakt.

Alle speidere i Askim kommer til å bo samlet på et leirsted. Dette sikrer samhold og trygghet på en stor leir langt hjemmefra. De ledere i troppen som får fri fra jobb stiller selvfølgelig som ledere. I tillegg kan det være behov for en eller flere foreldre å stille som hjelpeledere.

PROGRAM, PÅMELDING OG BETALING

Arrangørens påmelding til leiren åpner 5. januar 2017, for at vi skal ha bedre mulighet for å den form for transport, program og haikeruter vi ønsker så må vi ha listen over deltagere klar før det.

Alt av aktiviteter og haiken, vil foregå i patruljer. Ved gruppas påmelding til leiren, setter vi opp hvilke aktiviteter patruljene ønsker seg, og hva slags haik de helst vil ha.

Speiderne kan velge mellom programkategoriene «litt vilt», «vilt» og «helt vilt». Alle speidere får også delta på en midnattsøkt, og dagen etter får man en hvileøkt. Markedsdag blir det også – da skal alle gruppene bidra med noe gøy.

Haiken vil være delt inn i flere kategorier etter vanskelighetsgrad (fra «helt snilt» til «helt selv») og speiderne velger en de mener passer godt for dem. Alle haikene vil være overnattingshaiker og gi patruljene mulighet til å oppleve nordnorsk natur. På haik går speiderne på tur uten voksne ledere. Noen vil foregå i nærheten av leiren, mens andre vil være innen en times kjøretur unna.

Påmelding skjer som vanlig via web, under påmeldingen skal den enkelte speider velge hvilken programpakke og haikerute man ønsker. Det er derfor viktig å lese på Nord sine websider under «Program | Speidere» og «Program | Haik» før man melder seg på.
Vi vil bruke blant annet infoen under påmeldingen til å sette sammen patruljer for leiren.

Absolutt frist for påmelding er satt til 2. desember. Påmelding etter dette vil ikke være mulig. Skjemaet for påmelding finner du her: https://goo.gl/p1onPS

Betaling:

All betaling skjer til konto: 1100 30 33076 merket med speiderens navn og NORD2017

A. 02. desember 16 – Kr 300

B. 15. februar 17 – kr 1000

C. 15. april 17 – kr 1300

D. 01. juni 17 – Resten (ca. 1200 – 1800 kr) etter hva slags transport vi får.

Avmelding: Det kan være vanskelig å planlegge langt frem i tid og når sommeren kommer så kan det være at planene er forandret. Arrangør av leiren har pr. nå ikke kommet ut med info om tidsfrister for avmelding. Vi i Askim speidergruppe setter derfor følgende frist: Melder du deg av før 15. april så får du igjen alle penger. Etter det kan vi ikke si hvor mye penger du får igjen, men du vil få igjen alt som arrangøren gir igjen ut i fra hvor kort opptil leiren du melder deg av. Mer info om dette kommer på websidene våre så snart vi vet mer.

FORHÅNDSOPPGAVER

Speideren, patruljen og troppen har som vanlig fått forhåndsoppgaver før leiren – dette skal vi jobbe med i vårterminen.

Vi ledere bruker av ferien vår for å dra på leir og da ønsker vi å ha med glade og motiverte speidere. For at alle (ledere og speidere) skal ha en fin opplevelse så har vi satt noen enkle krav til speidere som skal være med.

 • Være med på minst 3 overnattingsturer i løpet av våren
  • En av dem må være patruljetur (krav fra arrangør)
  • En av dem må være på opptakstur i feb/mars
 • Ta 2 speidermerker i løpet av våren
 • Ha et godt oppmøte i løpet av våren

ANNEN LEIR?

For de som synes det er skummelt å være så lenge og langt borte hjemmefra så er det gode muligheter for å få en fin sommerleir allikevel ved å bli med på «minileir» i pinsen (2. -5. juni)

SPØRSMÅL

Send en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen hvis du har spørsmål.

Ellers så oppfordreroppforder vi dere til å følge med på leirens websider nord2017.no og selvfølgelig våre websider askimspeidergruppe.no

Vi håper å få med oss mange speidere på en helt vill leir i Bodø!

Speiderhilsen

Lederne i Askim speidergruppe

Vil du ha lapp til kjøleskapet? Du kan laste den ned her: pdfInfo_1_-_Nord_2017.pdf84.26 KB

Sist oppdatert ( mandag 30. januar 2017 13:44 )
 

Askim Speidergruppe anbefaler Siteground som webhotell med Joomla som CMS