Speidermerke

Askim Speidergruppe

Eventyrlig speiding siden 1917

 
FAQ
Er det trygt å ha barn/ungdom i speideren? PDF Skriv ut E-post

Ja. Riktignok fører et aktivt speiderliv til noen skader. Men trening i å mestre ulike situasjoner er en viktig del av speideren. Hvis det skjer ulykker og det blir skader er alle speidere trenet i førstehjelp og på større nasjonale arrangementer er det alltid beredskapsgrupper tilstede. Beredskapsgruppene består av speidere over 16 år som er godkjente til å takle ulykker og skader. Beredskapsgruppene kan sammenlignes med Røde kors hjelpekorps.

 
Hva er en patrulje? PDF Skriv ut E-post

En patrulje er en liten gjeng med alt fra 3 til 10 speidere som leder seg selv. Speiderne er gjerne omtrent like gamle og de har en patruljefører og assistent som leder.

 
Hva er en speidergruppe? PDF Skriv ut E-post

Den lokale aktive delen av speideren. Det finnes cirka 600 speidergrupper rundt om i landet. De aller fleste byene har en speidergruppe, noen opptil flere. En speidergruppe består gjerne av en flokk, en tropp, et roverlag og en del ledere.

Her kan du finne en speidergruppe der du bor.

 
Hva er en tropp? PDF Skriv ut E-post

Speidere mellom 10 og 16 år er medlemmer i en tropp. En tropp består gjerne av flere patruljer. Troppen er inndelt i Stifinnere (10-13 år) og Vandrere (14-16 år).

 
Hva får man som speider? PDF Skriv ut E-post

Mye. Først og fremst unike opplevelser, vennskap som varer livet ut og en av landets beste lederopplæringer. Men du får også medlemsbladet Speideren tilsendt fem ganger i året. Er du over 16 år får du også lederbladet Gro. Du får tilgang til å leie mange ulike hytter, leirsteder og båter til en rimelig penge. Alle speidere er i tillegg forsikret til, under og fra alle arrangementer i speiderregi.

 
Hva gjør en speider? PDF Skriv ut E-post

Speidere gjør veldig mye forskjellig. Felles for alle er at man er mye ute i naturen. Det er imidlertid store lokale forskjeller. Noen speidere er mye på sjøen, mens andre er i skogen eller på fjellet. Felles for alle speidere er at man jobber med et treningsprogram. Det kan du lese mer om på www.speiderbasen.no. Her vil du også finne hundrevis av forslag på "speider" aktiviteter.

 
Hva kreves det av foreldre å ha et speiderbarn? PDF Skriv ut E-post

Ikke så mye, men det er store lokale forskjeller. Og aktive foreldre som følger opp barna sine er en stor fordel. Noen speidergrupper har foreldreforeninger som man kan delta i. En del grupper trenger også praktisk hjelp til transport og annet i forbindelse med turer og leire. Foreldre er også velkommen både som hjelpeledere og ledere. Alle nye ledere får tilbud om å delta i speiderens ledertreningsprogram.

I Askim Speidergruppe så forventer vi at alle familier stiller med minst 2 dugnadsdager per semester

 
Hvor kan jeg lese mer om speiding? PDF Skriv ut E-post
Vi har laget en samling med gode linker til andre speidersider på internett. Den finner du her.
 
Hvor mange speidere er det per leder? PDF Skriv ut E-post

Det variere mye. Blant de minste speiderne er det mange voksne leder. Jo eldre speiderne blir jo færre ledere forholder de seg til. Men ingen speidere reiser på tur uten at noen voksne ledere er informert om hvem som reiser, hvor lenge de blir borte og hvor de skal.

 
Hvordan blir jeg speider? PDF Skriv ut E-post

I Askim Speidergruppe tar du kontakt med småspeiderleder (3-4 klasse)  eller troppsleder (5 klasse—16 år). Navn og annen kontaktinformasjon på våre ledere finner du her.

Det er ikke alltid plass til flere speidere i våre enheter. Hvis dette er tilfelle så har vi ventelister. Barn med foreldre som kan være ledere / hjelpeleder vil bli prioritert på ventelisten.

 
Koster det mye! PDF Skriv ut E-post

Speiderne betaler kontingent til sin lokale gruppe, til kretsen og forbundet. I Askim speidergruppe er den totale kontingenten kr. 600,- pr halvår. Alle er velkommen til å prøve på speiding hos oss, men etter å ha deltatt på tre møter så vil du bli regnet som medlem. Hvis du finner ut at du ønsker å slutte etter 3 uker eller senere så forventer vi at du sier ifra til en leder slik at vi vet at du ikke kommer på flere møter. Du vil da også bli meldt ut av Norges Speiderforbund.

I tillegg kommer utgifter til turer (normalt 150,- pr helgetur) og nødvendig utstyr som sekk, sovepose, liggeunderlag og egnede klær. Alle aspiranter må kjøpe skjerf m/knute ved opptak, pris kr. 100,-. Speiderskjorter er frivillig, men mange velger å kjøpe en etter hvert.

 
Medlemsfordeler PDF Skriv ut E-post

Nå får alle medlemmer av Norges speiderforbund rabatt på handelsvarer hos Alliance og Boots apotek. Vis gyldig medlemskort, og kjøp billige apotekvarer!

Norges speiderforbund og Alliance Boots apotek har inngått en samarbeidsavtale som gir medlemmene flere fordeler. Ved å vise medlemskortet – med kvittering for betalt kontingent – får du 10 prosent avslag på apotekets utsalg. Apoteket tilbyr produkter for små, store, syke, friske, varme, kalde, aktive, rolige, ja, alle mulige speidere.

 
Må man være kristen for å være speider? PDF Skriv ut E-post

Nei, men speideren har en kristen formålsparagraf. Det vil si at man som speider må være åpen for å tro og av og til delta på religiøse aktiviteter som ”Scouts own” (speider-andakt) og gudstjenester. Speideren er åpen for alle religioner. Ledere trenger ikke avlegge noen form for troskapsløfte.

 
Svensk speiderreklame PDF Skriv ut E-post

Her er en ny svensk reklamefilm for speideren. Den forteller på en god måte hva speiding er og handler om.

Klikk her for å se og lære!

Kort svensk-norsk ordliste

Scout = speider
Knopar=knuter
Grymt bra=kjempebra
Lita på=stole på
Läsk=brus

 
Tar det mye tid å være speider? PDF Skriv ut E-post
Det avhenger av hvor aktiv man er. De fleste speidere har ukentlige møter. Så er det vanlig at man reiser på en, to eller flere helgeturer i året. De fleste speidergruppene er også på en ukes leir i løpet av et år. De fleste speidermøtene og turene krever også noe forberedelse.
 

Askim Speidergruppe anbefaler Siteground som webhotell med Joomla som CMS