Speidermerke

Askim Speidergruppe

Eventyrlig speiding siden 1917

 
Forelder
Hvor kan jeg lese mer PDF Skriv ut E-post

Mer informasjon om speiding og det å være speiderleder finner dere blant annet på nettet:

Norges Speiderforbund

Speiderbasen

Heftet Velkommen Leder med mye god informasjon kan også anbefalles

 
Jeg har ikke tid PDF Skriv ut E-post
De fleste føler at de har det for travelt. Derfor pleier vi å si at du kan starte med en "prøveperiode" - uten noen forpliktelser. Hvis du liker deg i speideren, finner du tid. Og jo flere vi er som engasjerer oss for egne og andres barn, desto flere er det å dele oppgaven med. Da bruker hver enkelt mindre av sin fritid.
 
Vil ikke mine barn synes det er flaut å ha meg med på turer og leirer? PDF Skriv ut E-post
De yngste barna synes det er trygt å ha mor eller far med på tur. De litt eldre finner etter hvert ut at det kan være fordeler med det - og du som voksen får sjansen til å dele opplevelser og gleder med barna dine. Dessuten behøver du ikke å være leder for egne barn. Ofte velger speiderforeldre bevisst å være leder i en annen del av barnas speidergruppe.
 
Må jeg kunne knuter? PDF Skriv ut E-post

I speiderboka står oppskriften på det meste! Gjennom læring fra medledere, tipskvelder og erfaring tilegner du deg kunnskap om førstehjelp, naturen, bruk av kart og kompass og mye, mye mer.

Den kloke vet ikke alt, den kloke vet å spørre! Og speiderne lærer først og fremst av hverandre. Som speiderleder får du dessuten sjansen til å delta på gode kurs hvor du kan lære mange nye, praktiske ferdigheter.

 
Koster det mye penger å være leder? PDF Skriv ut E-post

Alle fritidsaktiviteter koster noe, men speideren stiller ingen spesielle krav. Den største investeringen ligger i turutstyret - et godt regntøysett, en sovepose og en ryggsekk. Det holder! Så kan du alltids supplere med annet spesialutstyr om interessen skulle øke.

Alle som er ledere i Askim Speidergruppe får en speiderskjorte og skjerf gratis. I tillegg dekker gruppen medlemsavgiften din i Norges Speiderforbund og alle utgifter i forbindelse med turer og leir. Dette er også den eneste "betalingen" en leder får utover gleden av å være med i en meget spennende ungdomsorganisasjon!

 
Jeg er ikke et friluftsmenneske, kan jeg være speiderleder? PDF Skriv ut E-post

En av speiderens viktigste oppgaver er å lære barn å bli glad i naturen. Alle praktiske ting som å sette opp telt, hogge ved, tenne bål, m.m. kan du lære av lederne i gruppen. Det settes også opp egne kurs for nye speiderleder uten speiderbakgrunn - Nyingen.

Speideren har også mange andre aktiviteter på programmet enn friluftsliv. Kanskje har nettop du en fritidsinteresse eller et yrke som speiderne kan ha nytte av? Det viktigste er at du er interessert i å være tilstede sammen med speiderne og de andre lederne.

 
Må jeg være kristen? PDF Skriv ut E-post

Å være kristen er ikke noen forutsetning for å bli speiderleder. Vi forventer imidlertid at du møter med åpent sinn og ikke motarbeider kristne verdier.

Sist oppdatert ( søndag 24. august 2008 19:03 )
 
Jeg vil ikke bruke hele fritiden min i speideren PDF Skriv ut E-post
Lederne i en gruppe samarbeider om å legge opp programmet, og da tas det hensyn til hvor mye den enkelte ønsker å bruke av sin fritid. Vi tar høyde for at ikke alle kan være tilstede hver uke. Også du som har skiftarbeid eller stor reisevirksomhet kan være speiderleder. Mange ledere begynner i det små, men erfarer at det gir dem så mye igjen at de etter hvert ønsker å ta på seg flere oppgaver.
Sist oppdatert ( søndag 24. august 2008 19:04 )
 
Jeg vet ingenting om speideren - har aldrig vært speider før PDF Skriv ut E-post
Mange ledere har aldri selv vært med i speideren som barn. Dette er absolutt ikke noe problem. Du klarer deg bra også uten den erfaringen.
 


Askim Speidergruppe anbefaler Siteground som webhotell med Joomla som CMS